Poziv na trening za predstavnike medija u oblasti zaštite životne sredine

Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC), Kancelarija u Srbiji, objavljuje poziv na trening za novinarke i novinare koji se bave izveštavanjem u oblasti zaštite životne sredine.

Trodnevni trening će se održati u Sremskim Karlovcima od 25. do 27. aprila 2018. godine, a teme kojima će biti posvećen jesu istraživačko novinarstvo u zaštiti životne sredine u Srbiji i Evropskoj uniji, razvoj konkretnih veština u izveštavanju u eri novih medija, profesionalni standardi u izveštavanju o životnoj sredini, kao i izvori informacija o ovoj temi, dok će predstavnici organizacija civilnog društva predstaviti teme u fokusu u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji u okviru poglavlja 27 – Životna sredina.

Trening za medije se realizuje u okviru Programa podrške civilnom društvu u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji (CSOnnect), a broj učesnica i učesnika treninga je ograničen. Odabir učesnika će se vršiti evaluacijom pristiglih prijavnih formulara.

Ispunjeni obrazac potrebno je da pošaljete na office.coserbia@rec.org pre isteka roka za prijavljivanje, 10. aprila 2018. godine u 16:00h.

Prijavni formular možete da preuzmete OVDE.

Nacrt agende treninga možete da preuzmete OVDE.

Priroda