U susret razvoju organske poljoprivrede u Raškom okrugu

U sali 2 Opštine Kraljevo je 07.03.2018. godine, od 12 do 14 časova održan je informativni sastanak o mogućnostima za razvoj organske poljoprivrede u Raškom okrugu. Sastanku su prisustvovali predstavnici /ce lokalne samouprave, Poljoprivredne škole, udruženja srodnih poljoprivredi, kao i proizvođači organskih proizvoda i potencijalni proizvođači/ce.  Cilj ovog sastanka je da se podrška lokalne samouprave prilagodi potrebama  proizvođača i potencijalnih proizvođača i proizvođačica organskih proizvoda, kao i potrebama stanovništva za zdravom hranom.

U uvodnom delu su predstavljeni glavni rezultati istraživanja o organskoj poljoprivredi u Zlatiborskom, Raškom i Podunavskom okrugu, predstavljen je projektni okvir i dogovoren je okvir Memoranduma o razumevanju o zajedničkom radu na razvoju organske poljoprivrede koji će multilateralno biti potpisan od strane lokalnih samouprava i partnerskih organizacija koje rade na projektu.

Na ovom sastanku inicirano je i održavanje javnog događaja, na kojem će svoje proizvode predstaviti proizvođači i proizvođačice organskih proizvoda iz Kraljeva i ujedno potpisati Memorandum o razumevanju. Datum i mesto održavanja biće naknadno objavljeni.

Navedene aktivnosti se sprovode u okviru projekta „U susret razvoju organske poljoprivrede u Zlatiborskom, Raškom i Podunavskom okrugu“.

Partneri na projektu: Udruženje Fenomena iz Kraljeva, Asocijacija za razvoj Ibarske doline iz Kraljeva, SlowFood Gledić mreža poljoprivrednih proizvođača/ica, Mreža SlowFood mladih u Srbiji iz Velike Plane, Organski plodovi Arilje, Centar organske poljoprivrede Užice, Centar za istaživanje javnih politika iz Beograda.

Projekat je finansiran iz sredstava Evropske unije kroz širi program pod nazivom “Održiva poljoprivreda za održivi Balkan” kojim rukovodi ‘Organizacija za zaštitu i brigu o životinjama – ORCA’ iz Beograda uz podršku regionalnih partnera: www.sasb-eu.org

Sastanak
Sastanak
U susret razvoju organske poljoprivrede
Radni sastanak
Sastanak
Sastanak
U susret razvoju organske poljoprivrede u Raškom okrugu
U susret razvoju organske