INFORMACIJA ZA MEDIJE Kraljevo obezbedilo mentorsku podršku za pedeset nezaposlenih

Grad Kraljevo i Asocijacija za razvoj Ibarske doline „IDA“ nastavljaju sa aktivnostima u okviru projekta „Naša šansa za biznis, kratki vrednosni lanci“, koji je podržan kroz program Nemačke razvojne saradnje “Inkluzija Roma i drugih marginalizvanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi GIZ.

Za pedeset korisnika projekta, koji pripadaju ugroženim kategorijama stanovništva od hh.4.2021.godine do HH.4 2021 biće obezbeđena mentorska podrška kroz koju će se razvijati njihovi kapaciteti i veštine za razvoj kratkih vrednosnih lanaca, lakši pristup tržištu i bolji plasman proizvoda i usluga za koji su se opredelili.

Mentorstvo će se bazirati na već postojećim iskustvima udruženja Inicijativa za razvoj i saradnju i društveno odgovornog preduzeća Agro Iris u razvoju socijalnog preduzetništva, razvoju proizvoda koji omogućavaju bolji pristup tržištu i pomoći malim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima iz ruralnih sredina u njihovom pristupu tržištu.

Projekat „Naša šansa za biznis, kratki vrednosni lanci“ ima za cilj uspostavljanje inovativnih, održivih i primenljivih rešenja koja treba da omoguće lakše zapošljavanje i uključivanje marginalizovanih i teže zapošljivih kategorija stanovništva putem kratkih lanaca vrednosti u poljoprivredi i specifičnim oblicima ruralnog turizma i kreiranje primera dobre prakse koji se može primeniti u svim jedinicama lokalne samouprave u Srbiji. Projekat se sprovodi u okviru programa pod nazivom „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“.

GIZ