INFORMACIJA ZA MEDIJE Završna konferencija projekta „Naša šansa za biznis, kratki vrednosni lanci“

Grad Kraljevo i Asocijacija za razvoj Ibarske doline „IDA“ obaveštavaju javnost da je za 28.4.2021.godine u 11 sati zakazana završna konferencija projekta „Naša šansa za biznis, kratki vrednosni lanci“, koji podržava program Nemačke razvojne saradnje “Inkluzija Roma i drugih marginalizvanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi GIZ. Završna konferencija će se održati u sali 1 u zgradi grada Kraljeva, Trg Jovana Sarića 1.

Pre početka završne konferencije je planirana konferencija za medije sa početkom u 10.45 ispred sale 1 u zgradi grada Kraljeva.

U okviru projekta je podržano 50 pripadnika/ce ugroženih kategorija stanovništva, i to njih 30 je dobilo pakete podrške za najbolje izrađene biznis planove. Korisnici su svoje poslovne ideje razvili u tri sektora - turizmu, proizvodnji i preradi voća i povrća, kao i proizvodnji i preradi lekovitog i aromatičnog bilja.

Za 20 korisnika je organizovana tromesečna radna praksa, tokom koje su imali prilike da unaprede svoja znanja i veštine u tri sektora - turizmu, proizvodnji i preradi voća i povrća i proizvodnji i preradi lekovitog i aromatičnog bilja.

Projekat „Naša šansa za biznis, kratki vrednosni lanci“ ima za cilj uspostavljanje inovativnih, održivih i primenljivih rešenja koja treba da omoguće lakše zapošljavanje i uključivanje marginalizovanih i teže zapošljivih kategorija stanovništva putem kratkih lanaca vrednosti u poljoprivredi i specifičnim oblicima ruralnog turizma i kreiranje primera dobre prakse koji se može primeniti u svim jedinicama lokalne samouprave u Srbiji. Projekat se sprovodi u okviru programa pod nazivom „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“.

GIZ