Mentorska podrška za 23 korisnika o proizvodnji i preradi voća i povrća

Grad Kraljevo i Asocijacija za razvoj Ibarske doline „IDA“ su za 23 korisnika projekta „Naša šansa za biznis, kratki vrednosni lanci“ organizovali mentorsku podrška, u cilju unapređenja znanja korisnika za obavljanje poslova za koji su se opredelili.

Tokom mentorske podrške korisnici su imali prilike da se dobiju informacije i znanja vezana za proizvodnju povrća i voća, preradu voća i povrća, o kratkim vrednosnim lancima, o modelima poslovnog udruživanja, socijalnom preduzetništvu, kao modelu za udruživanje malih proizvođača. Mentorska podrška je organizovana tokom 3 grupne radionice organizovane u Ratini i Rudnu, kao i tokom individualnih konsultacija sa korisnicima projekta.

Projekat „Naša šansa za biznis, kratki vrednosni lanci“ usmeren je na podršku nezaposlenim licima koja pripadaju ugroženim i teže zapošljivim kategorijama stanovnika sa teritorije grada Kraljeva. Projekat je podržan je od strane programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi GIZ.

Projekat „Naša šansa za biznis, kratki vrednosni lanci“ima za cilj uspostavljanje inovativnih, održivih i primenljivih rešenja koja treba da omoguće lakše zapošljavanje i uključivanje marginalizovanih i teže zapošljivih kategorija stanovništva putem kratkih lanaca vrednosti u poljoprivredi i specifičnim oblicima ruralnog turizma, te kreiranje primera dobre prakse koji se može primeniti u svim jedinicama lokalne samouprave u Republici Srbiji.

Mentorska podrška za 23 korisnika o proizvodnji i preradi voća i povrća
Mentorska podrška za 23 korisnika o proizvodnji i preradi voća i povrća